Stigen genom lillskogen leder till en vacker glänta där morgonljuset strålar himmelskt. Där kan du stanna om du är nyfiken på hur fåglarna och ekorrarna har det. En gammal stege står upprest mot en ståtlig gran som har grenar likt fågelvingar. Kanske är det därför som fåglar och ekorrar tycker om att sitta där och ingående studera vad som händer i skogen. 

Du måste stilla dig ordentligt för om du är ditt yviga jag blir djuren rädda. 

Igår satt nötväckan i stegen mycket stilla och tittade på medan ekorrarna hämtade nötter som dom ivrigt och snabbt grävde ner vid en asp. Sen sprang dom i en ryslig fart efter stigen för att till sist göra en gir in i skogen. Då passade den stora nötskrikan på att komma fram..inte bara en utan fem nötskrikor!!

Hade dom möjligtvis suttit i ett träd och kollat var ekorren hade sitt matförråd eftersom det första dom gjorde var att flyga dit och äta ekorrens nötter?! Men det dröjde inte länge förrän den tuffa lilla ekorren kom farandes i en förskräcklig fart och skrämde bort dom alla.

Allt detta såg den lilla nötväckan ifrån sin utsiktsplats på stegen. Den bidade sin tid och vips så var den framme vid nötterna och snappade åt sig en.

Att vara nyfiken på dylikt här i världen kan löna sig😊

 
Trevlig helg!
 
 
Kram G♥
 
bia

Kikar in och önskar dej en trevlig helg !
Hoppas du får se mycket fina fåglar...och att solen skiner på dej !
Själv ska jag putsa fönster i vardagsrummet och sätta upp nya gardiner (sammet som är så inne nu, hihi...men jag har haft mina i flera år, men inte haft dom uppsatta på måånga år, så det ska bli spännande )...kram till dej<3

Svar: Tack snälla Bia!Så fint du kommer att få det med nyputsade fönster och sammetsgardiner!
Jag skall till Gävle och kolla efter en vinterjacka och kängor. Det skall bli kul!
Ha det gott❣
Kram
KreAtiVa GHUGGE

Tove%25252525252520Olberg

I går skrev jag hos Ditte att procenten som syns vid mitt namn kan fördelas på de bloggar som hon lottade ut att omtala på sin blogg - och så roligt för där fanns ju du och din blogg ... Så ta dig några procenter du :-)
Jag lovar att jag inte ska vara mitt yviga jag om jag skulle delta med dig och djuren. Det är helt underbart att se dina bilder - en stund att betrakta och läsa det du skriver till ..
Trevlig helg och stor kram!

Svar: Tack för procenten, he,he!Tror säkert att djuren i lillskogen skulle gilla dig😊😉
Ha det gott!
Kram
KreAtiVa GHUGGE

Ulla Maria

Som vanligt helt underbara bilder. Jag njuter tacksamt.
Smart beskrivning det här med "ditt yviga jag". Fantastiskt hur påtagligt det är om man tar med sig en bullrig omvärld ut i skogen eller att gå där i lugn och ta emot gåvan att få bli ett med naturen. Så mycket glädje och harmoni.
Varma kramen

Svar: Tack gulliga du!Ja, nog är det härligt att bara vara i skogen för att hämta kraft och spana på djur.
Ha det gott vännen!
Kram
KreAtiVa GHUGGE

anette

Vilka fantastiska små draman som utspelar sig i naturen. Underbart att du kan följa dem och vi kan se dem via dig.
Gillar verkligen dina inlägg, det är kul att läsa bloggar med olika innehåll.

Svar: Tack vännen! Visst är det berikande att läsa olika typer av bloggar och din är spännande och intressant!Kram
KreAtiVa GHUGGE

Inga-Lill Garver

Som vanligt fantastiska bilder på Bloggen.
Och så fint arrangemang med filten, väskan och talgoxen.
Talgoxes färg med väskan. Perfekt!
Kram på er båda

Svar: Tack snälla..! Det är så roligt att ha lite kontakt så här Inga-Lill!Ha det gott!
Kram till er
KreAtiVa GHUGGE

Anja

Av fantastiska djurbilder kan jag aldrig få nog av. Dina är verkligen njutbara. Själv har jag sällan kameran där det händer något roligt ;-)! Häromdagen stod det tre jättesöta rådjur utanför staketet på skogssidan och kikade nyfiket in i trädgården. Då var jag ute och kameran inne...En anna gång då jag önskade att kameran skulle varit bredvid mig var när ekorren retade katten Maija genom att sitta i viltstaketet och viftade med svansen som hårdrockarna roterar sina långa hår. Allt för att locka Maija att leka ta fast...uj, uj! Tänk att inte få dokumentera sådant...;-(
Tack för de fina bilderna och ha det fortsatt fint! /Anja

Svar: Vilka underbara små berättelser! Tänk om du hade haft kameran, eller om jag varit där! Vilka bilder det blivit! Det är så roligt att jag fått dig som bloggvän och att få läsa din fina blogg!Kram G
KreAtiVa GHUGGE

Ditte

Jag är nog yvig och skulle få träna på att sitta blick stilla, men tror jag skulle klara det. Vilket drama som utspelade sig framför dina ögon. Had evarit roligt att se.
Du berättar så bra och bilderna till är så fina så det blir som en liten vacker bok.
Stor kram!

Svar: Så klart att du skulle klara av att vara stilla, det är jag övertygad om.Det är spännande att iaktta djuren man blir verkligen påmind om hur fantastiskt allt fungerar. Blir stolt när du tycker om både bilder och text, tack Ditte!
Kram
KreAtiVa GHUGGE

Karin

Underbild på nötskrikan!
Och ryggsäcken så fin! Vill ha, vill ha.....
Kramar Karin

Svar: Tack snälla Karin! Uppskattar att du gillar, tack🙏
KreAtiVa GHUGGE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress