FASANUPPFÖDNING
                                            
Dörren gnisslade såsom dörrar ofta gör i gamla trähus..där inne i det så kallade "gammel rummet" hade det lilla paret en liten, liten äggkläckningsmaskin som det låg några små fasanägg i. Det var ett experiment skulle man kunna säga som denna dag förvandlades till ett lyckat projekt. För himmel och pannkaka där låg ett 20-tal små nykläckta fasanungar!!!!
 
Med panik i ögonen och svettdroppar i pannan skred den lilla kvinnan till handling..hon hade aldrig trott att detta skulle ske så vad skulle hon nu göra..!?
Mannen var frånvarande..men som den handlingskraftiga kvinna hon är/var började hon tillverka en hage av hård papp där de små fasanliven fick starta sin levnadsbana. Först var dom rysligt fula allihopa för att sedan snabbt utvecklas till söta dunbollar.
 
Dom åt och åt, växte och växte och så fort det gnisslade i dörren sprang dom runt, pep och skrek och ville ha mat och snälla ord!! 
Men så en dag när dörren öppnades hoppade ungarna över inhägnaden och en rolig "katt och råttalek" påbörjades och den varade..ja, ni vill inte veta hur länge. Denna lek påverkade inte fasanungarna negativt utan tvärtom..!
 
MEN DÅ var måttet rågat och de små liven fick lov att flytta ut till "lillstallet" där dom växte upp rent ut sagt  kungligt med värmelampor, stor plats att  flaxa runt på och mycket mat.
Sen när det var dags för utsättning i naturen skedde det efter alla konstens regler och det visade sig vara ett lyckat försök. Det blev en stark fasan stam (eller vad det heter?) som gladde paret på gården och dess omgivning i många år. 
 
Iphonebild
 
 
 
 
Kram G❤️
ToveOlberg

Nämen del 3 ... så tjusig hem till gården läsning! Absolut fasanstam :-)
kram

Anja

Lyckligt slut på storyn - vilket jag gillar :-)!
Vad 17 ska jag med en kamera till när man kan ta så fina bilder med mobilen?! Vad har du för mobil?

Ha't!
/Anja

Svar: Jag har en IPhone 6 S Plus.Den har en fantastiskt bra kamera!
Bra att ha de gånger man inte orkar släpa på en stor kamera.
Ha det gott😊🍂
KreAtiVa GHUGGE

Ditte

Jättefina bilder och en väldigt fin historia. Kanske finns det ett uns av verklighet i den...
Kram!

Svar: Faktiskt helt sann! Kallar det saga ur många synvinklar men mest för att min berättarstil är lite sagobetonad.Kram😊
KreAtiVa GHUGGE

Inga-Lill

Underbar höstbild.
Och trevlig berättelse om dom små fasanungarna.
Kram på er

Svar: Tack så jättemycket! Det var såklart Leifs ide att prova kläcka ägg i en liten hobbymaskin..trodde aldrig att det skulle gå men där hade jag fel.Ha det jättefint ni två❣
Kram
KreAtiVa GHUGGE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress