Islandshästen Mosi, nordsvenska travaren Skans-Mora och minishetlandshästarna Heiley, Fritte och Lilleman betade och lekte i dom stora gröna hagarna. Dom var som i himmelriket men verkligheten kom ikapp när dom blev tvungna att jobba på Djurdagiset Minihästen. Detta jobb skötte dom med stor vänlighet och mycket tålamod!

Den lilla kvinnan som både älskade och var utbildad på djur och barn kom på den briljanta idén att öppna en verksamhet för barn mellan 3 och 6 år. Verksamheten kallades för Djurdagis Minihästen.

Barnen strömmade till..ett djurdagis med tonvikten på att lära sig sköta smådjur, småhästar och ridningens grunder, var född. Verksamheten utökades med kaninen Silverhuvud och det lilla marsvinet herr Piper. Två stora personligheter som barnen gillade att pyssla med. Silverhuvud var en fena på att hoppa över hinder till herr Pipers kvittrande. En tacka med lamm och fyra killingar var också med.

Shetlandsponnyn Lilleman fick många gånger agera som "Lillagubben" med en prickig filt på ryggen och katten Vargtass satt ofta på "Lillagubbens" rygg och kallades såklart för "herr Nilsson". Barnen klädde ut sig till Pippi Långstrump och lyckan var gjord när dom kunde rida till den stora eken och hitta sockerdricka.

Barnen borstade, kratsade hovar, utfodrade och skötte om djuren på alla sätt och vis. Många sagor lästes och berättades på höskullen eller på en filt på gräsmattan där också de fyra killingar låg. Dom älskade att bli klappade av barnen när barnen lyssnade på sagor. Gick vi på en promenad runt gården följde alltid killingarna med. Det var en syn för gudarna kan jag lova!

På första sidan och i ett stort uppslag i Gävle dagblad kunde man läsa om Minihästen, det var barnen och den lilla kvinnan mycket stolta över!!

Denna härliga välbesökta verksamheten tvingades upphöra då den lilla kvinna blev sjuk..men numera har hon tillfrisknat och är pigg som en ekorre.

Kram G♥
 
 
Nattalys

Vilka underbara bilder! Färgerna är helt magiska!

Svar: Tack Nattalys! Roligt att du tittat in!Ha en fin kväll.
KreAtiVa GHUGGE

Karin

Naturen brinner nästan nu!
Vi var på väg till ett möte igår kväll. Kl var 18:30. Körde mot Malmö, och den mest intensiva röda himlen jag sett på länge, mötte oss i horisonten. Solen gick ner i Öresund. Ingen kamera fanns med, och som sagt vi skulle sitta inomhus. Nu har vi bilden på näthinnan att njuta av.
Du verkar också ha njutit av din helg. Fortsätt med det! Ta vara på tillfällen att umgås och må bra!
Kramar Karin

Svar: Det gör den verkligen!!Era underbara solnedgångar över havet är oslagbara!
Vi njuter och mår bra av det fina höstvädret.
Kram G
KreAtiVa GHUGGE

Anja

...och jag njuter av både bilden och texten. Att kunna berätta är en gåva :-)!

Ha det gott!
/Anja

Svar: Tack och så fint att du njuter det glädjer mig!Ha en fin kväll
KreAtiVa GHUGGE

Ditte

Underbara bilder och text! Och tänk vilken förmån att ha fått gå på denna förskola. Önskar jag hade fått det, men då fannas det inga sådana förskolor.
Men att önska kan man.
Stor kram!

Svar: He, he, den blev populär!Kram vännen🙏
KreAtiVa GHUGGE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress