Liebster Award! Vad är detta?
En slags utmärkelse, extra uppmärksamhet man får för sin blogg av någon. Jag har fått min "award" från
Ditte skriver intressant och spännande om sina resor ute i världen. Jag har följt henne ett tag nu..hon har bjudit på både skratt och allvar och massor av kunskap!! Titta in och ni är fast!
 
Syftet med Liebster Award är att peppa bloggare att gå vidare och att hitta nya bloggar att läsa och kanske följa. 
Man får 11 frågor att besvara från den som nominerat bloggen/ bloggaren och som kanske gör att man lär känna personen bakom bloggen lite mer. 
I konceptet ingår också att skicka elva frågor vidare till fem andra bloggare som vill hänga på.
(Vad gäller frågorna så behöver man ju inte skriva egna utan kan ta de som finns)
 
Detta är helt frivilligt!
 
Fem bloggar som jag nominerar
 
En blogg om inredning, trädgård, torpet, småfåglarna och mycket, mycket annat.
 
Naturrapporter från vackra Skåne och fågelkunskap på hög nivå får man här dessutom fina tacksamma vardagsbetraktelser.
 
Kreativ varje dag är denna härliga fantastiska kvinna! Läs och begrunda!
 
Poesi och bilder. En ordkreatör skulle man kunna säga! Många skratt här..!
 
Fantastiska bilder och tänkvärda texter!
 
 
Frågorna jag ska besvara är följande och jag skickar även dessa frågor vidare

1. Vad handlar din blogg om i stora drag? Vill inte kalla min blogg för fotoblogg men jag lägger stor vikt vid just fotografiet och då i första hand djur- och naturbilder. Gillar också att skriva små sagor, verser och berättelser till mina bilder. Titta in för det här är inte någon vanlig natur- eller fotoblogg!

 2. När började du blogga och varför? Började blogga för några år sedan och säger som många andra att det var för min egen skull, lite som en dagbok. 

3. Vad har bloggandet gett dig i ditt personliga liv? Bloggandet har gjort att jag kommit ut i världen genom de resebloggar som jag följer. Skrivandets- och målandetskonst har berikat och roat mig stort! Fått massor av ideer och insikter via bloggvänner. Tack för det!

4. Har du träffat några av dina läsare, som du inte kände tidigare? Nej, men jag hoppas på att tillfälle ges någon gång framöver när det blivit lugnare med jobb!

5. Har du något från ditt yrkesliv/livet i stort  som du vill dela med dig av eller vars erfarenhet du kan använda i ditt bloggande? Absolut! Jättemycket, vet inte var jag skall börja! Konst, fotografering, barn, osv.
Har jobbat som förskollärare i många år..innan vi startade eget.
 
 
6. Vart reser du gärna? Reser inte särskilt mycket numera eftersom vi har två små hundar och en katt men vi planerar..idag kan vi resa i norden. Norge är ett land jag kommer att besöka snart!

7. Vart skulle du gärna vilja resa? Norge just nu.

8. Valfri fråga till dig själv! Då ställer jag mig frågan, var bor jag? "I gästrikland i en gammal torsåkersgård med stor trädgård och lillskogen inpå knuten. Älskar detta ställe trots/tack vare sin nötta, gamla karaktär"

 9. Vad finns av sevärdheter i din närmiljö? Massor! Vi har Högbo bruk i Sandviken, Klosters naturreservat i Hedemora kommun, hela Dalarna med allt vad det innebär, t ex Dalhalla, Nittsjö keramik, Hildasholm i Leksand, Carl Larssons gård i Sundborn o s v.

10. Finns det någon person, död eller levande som du skulle vilja träffa och vad skulle ni tala om? Astrid Lindgren och vi skulle såklart samtala om hur hennes böcker kommit till!

 11. Vilken typ av mat äter du helst? Jag äter allt mellan himmel och jord! Italienskt, libanesiskt, kina mat m.m och svensk husmanskost. Pitepalt med stekt fläsk och surströmming ligger mig varmt om hjärtat som den norrlänning jag är sen barnsben.

 

  Tyvärr fungerar inte länkarna just nu! Hoppas på att det är tillfälligt!

Ditte

Ghugge! Stort tack för detta!
Jag har läst ditt härliga inlägg,väldigt rolig och inspirerand läsning. Jag är så glad att jag "hittat" dig i bloggvärlden och njuter av fins dina texter och fantastiska bilder. Detta ger mig så mycket på många plan.
Dina tips spar jag och hoppas på att besöka några av dem.
Stor kram!

Svar: Tack Ditte! Du är alltid lika positiv och generös!Detta var ett fint intiativ och kom väldigt lägligt eftersom jag kollade efter lite nya bloggar. Roligt om du hittar någon du inte besökt!
Kram vännen
KreAtiVa GHUGGE

ToveOlberg

Hm .. så du nominerar mig du ... TACK! -klart är att det är väldigt kul! Din blogg hittade jag till tidigt - dina bilder bland andras gav mig lust att börja fota själv, många härliga stunder har jag här hos dig och fått bruka mitt ÅÅÅÅÅÅ bl. annat :-) Så har du också sköna kunniga och fantasifulla texter ..Två av dina länkar är okända för mig .. kan få besök ...
Sitter i tankar här om jag ska delta ... eller inte - jag finner att jag har nog att blogga med och om och nya finner jag också ... det är ju ofta genom andras bloggar, listor och kommentarer som nya dyker upp.
Glad du finns i min bloggomgivning och mötas ja det kan vi när tid möjliggör :-)
Stor kram

Svar: Hej Tove!Förstår så väl om du väljer att inte delta för såklart är detta en bara en rolig grej som är frivillig i allra högsta grad.
Jag är glad för att vi är bloggvänner och att du uppskattar mina små påhitt!
Gör precis som du känner!
Kram G🙏
KreAtiVa GHUGGE

bia

Tack för nomineringen fina du ;))....tänk om det här hade kommit för ett år sedan eller mer, då hade jag kanske hakat på. Nu börjar jag känna att alla bloggar börjar bli lite avslagna (tyvärr )...tror nog att instagram tagit över ;(...men jag är naturligtvis stolt över att du tog mej med vännen ! Så därför har jag ingen inspiration att sända vidare, sorry !....önskar dej en fin onsdag !!!...vi hörs snart igen fina du !

Svar: Var så god! Vet ju att du tröttnat lite på bloggandet så jag var lite tveksam..men man skall göra som man känner!Såklart att vi hörs snart igen och tack för din synpunkt!
Kram vännen
KreAtiVa GHUGGE

bia

Hej igen !
Såg att jag skrev lite bakvänt efter instagram tagit över, sen skulle det stå: så därför har jag ingen inspiration,....så kan det gå, men jag tror du förstår ändå ;))...kram !

Svar: I understand❣
KreAtiVa GHUGGE

Camilla

Apropå Astrid Lindgren, har ni besökt Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby där hennes barndomshem ligger? Värt ett besök!

Svar: Tyvärr har jag inte varit där, men någon gång kanske..!Ha en fin dag🙏
KreAtiVa GHUGGE

Karin

Tack finaste vän för att du tänkte på min blogg!
Jag sänder inte heller utmärkelsen vidare, men svarar gärna på frågorna, det är kul tycker jag.
En som också är duktig på att fota är Beppan, har du besök henne?
http://beppansallehanda.blogspot.se/
Ha det gott!
Kramar Karin

Svar: Henne skall jag besöka! Tittade in som hastigast och bloggen såg jättefin ut.Tackar för tipset❣
Vi hörs!
Kram
KreAtiVa GHUGGE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress