Snöflingor singlar sakta ner över stigen som går till visthusboden/jaktboden/tomteboden, som ni hör har kärt barn många namn. Den väsenliknande..har inte visat sig idag men han har ställt släden därinne och kommer säkert senare...!
 
Hur som helst om ni följer stigen vidare så möts ni av den nygjorda äppelträdgården och där..precis där..utspelades en scen för längesedan som ni snart skall få ta del av.
Paret som nu bor på gården har hunnit med en hel del i livet! Hundar har varit deras ständiga följeslagare och då speciellt engelska settrar som användes i fågeljakten men som ändå i första hand fungerade som sällskapshundar.

För många år sedan var det engelska settrarna Mimmi-Kulla och Chess som bodde på gården. Dessutom bodde där en amerikansk cockerspaniel vid namn Tobby. Han var en liten hund med ett självförtroende utöver det vanliga. Han var den självklare vakthunden som oftast kallades för "vaktmästaren"  En gång kom en stor "snöskottningsmaskin" till gården och tror ni inte att han var där och stoppade den!! Ett livsfarligt tilltag som lilla kvinnan försökte ta ur honom.

Där den nya äppelträdgården ligger, där utspelades dramat en vårvinterdag. 
Kvinnan och hennes väninna hade planerat att åka till Abisko för att jaktträna Mimmi-Kulla. Där i Abiskos fjällvärld skulle dom åka skidor och träna hundar men först lite träning på hemmaplan och då fick Tobby och Mimmi-Kulla springa lösa men såklart under kontroll. När den egensinniga och pigga lilla Tobby försökte göra ett utbrytningsförsök från den osynliga gränsen mellan matte och honom.. ! Ja, då såg matte sig inte för utan halkade på en isfläck och föll handlöst till marken. När hon skulle stiga upp, var foten lite konstig..så där kan den inte hänga tänkte hon och rätade på den men då sa det KRASCH!!!! Väninna blev alldeles till sig och kom med det genialiska förslaget att hämta skottkärran och köra den lilla kvinnan i..bara för att hon skulle komma till hemmet..men det gick inte den envisa lilla kvinnan med på. Hon tänkte; "Kan själv" och tog till en annan lösning..!? Typiskt henne!

Fortsättning följer..!

 

Kram G♥

ToveOlberg

Flaggan i topp och applåder för Hemma på gården ... följa liven på det här sättet - sinnrik bildlig och så mycket väsen -tligt :-)
Stor kram!!

Svar: Tack underbara Tove för din härligt "toviska" kommentar!
Ha nu en "lajbans" dag!Kram
KreAtiVa GHUGGE

Ditte

Aj, aj, aj....Men med jäklaranamma kan man gå långt....
Och alternativa lösningar kan vara av godo.
Ser fram emot fortsättningen.
Kram!

Svar: Envishet är både en för- och nackdel! Är det inte du som brukar säga det (ler)?Kramis
KreAtiVa GHUGGE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress